Prizorišče

Stožice

Dvorana Stožice, novodobni hram slovenskega športa

Ljubljana je avgusta 2010, po letih čakanja športnih navdušencev in dveletni gradnji, dobila sodobno večnamensko športno dvorano v Stožicah.

Izjemna dvorana, prava športna lepotica, je svoja vrata prvič odprla za košarkarsko tekmo, sledil je spektakularen boksarski obračun pred nabito polnimi tribunami, od tedaj pa so se v njej odvijali tudi številni koncerti priznanih glasbenikov, evropska v odbojki, futsalu in košarki, na katerem je leta 2013 v dresu Slovenije zablestel Goran Dragić.

Dostopnost parkirnih prostorov, dobre povezave mestnega prometa in kapaciteta, ki zanaša 12.480 sedežev so odličen temelj za košarkarski spektakel, ki ga pripravljamo letošnjega avgusta.

Dvorana Stožice bo prvo prizorišče v Sloveniji in eno prvih na svetu, kjer bo tekma odigrana na igralni podlagi ASB GlassFloor, ki bo slovenski debi dočakala na Night of the Dragon.

Ljubljana

Ljubljana je zakladnica bogate kulturne dediščine, z živahnim mestnim utripom in čudovitimi ulicami. Reka Ljubljanica ji daje poseben čar s svojimi številnimi mostovi in slikovitim obrežjem. Ljubljanski grad, ki se dviga na griču nad mestom, pa ponuja osupljiv razgled na celotno okolico. Narava se bohoti že v osrčju mesta, njena okolica pa ponuja bogastvo izletov v naravi in je odlična destinacija za preživljanje aktivnih počitnic.

Mesto je znano po prijaznih in gostoljubnih prebivalcih ter svoji odprti in prijazni atmosferi, ki se odraža v številnih kavarnah, bogati ponudbi kulturnih in odmevnih športnih prireditev ter množice doživetij, tudi vodenih. Staro mestno jedro vabi obiskovalce k sprehodom po ozkih ulicah in odkrivanju skritih kotičkov, park Tivoli, nabrežje reke in ostale zelene površine pa k uživanju, sprostitvi in tudi športni aktivnosti. Ljubljana je vsako leto bogatejša z novimi infrastrukturnimi pridobitvami – tako lahko vsak prebivalec in obiskovalec Ljubljane vedno najde športno aktivnost zase.

Ljubljana predstavlja privlačno okolje za bivanje, delo in obisk, kjer se kultura, kreativnost, turizem ter trajnostne in odgovorne prakse prepletajo, soustvarjajoč edinstveno in bogato izkušnjo, kar je odličen recept, da se boste v našem mestu počutili sproščeno in navdahnjeno.

Košarkar Goran Dragić svoje rojstno mesto ponosno predstavlja širom sveta in svojo povezanost z Ljubljano izraža tudi preko številnih dobrodelnih prizadevanj in športnih iniciativ. Njegov izjemni uspeh na domačem in mednarodnem parketu ter strast do športa ne služita le kot navdih za mlade športnike, temveč tudi vir ponosa za Ljubljano.

Slovenija

Slovenija ima športno srce!

Slovenija je edinstvena in trajnosti zapisana destinacija, ki vse leto navdušuje s številnimi možnostmi za nepozabna doživetja, pisana na kožo posameznikom, parom, skupinam prijateljev ali družinam. Je dežela, ki ponuja nekaj za vsakogar. A posebno mesto zaseda šport. Številni vrhunski športniki s svojimi uspehi navdihujejo k aktivnemu preživljanju prostega časa in srčnemu navijanju za favorite na vrhunskih športnih prireditvah. Vzemite si čas za raziskovanje Slovenije – domovine virtuoza pod košem, Gorana Dragića, ki se mu ob koncu kariere lahko le globoko priklonimo.

Preberite več: www.slovenia.info/sl/zgodbe/slovenija-je-dezela-vrhunskih-sportnikov