PROGRAM

Fantastična kariera si zasluži veličastno sklepno dejanje, na katerem dobrodelnost ni le dodatna nota, temveč narekuje melodijo in ritem. V družbi Goranovih sopotnikov na karierni poti od koseškega asfalta do tekme vseh zvezd in finala lige NBA se bo dogajanje začelo na humanitarnem gala dogodku v petek, 23. avgusta, in sklenilo na košarkarskem spektaklu v soboto, 24. avgusta 2024.

O dogodku

Seznam Dragićevih uspehov je neskončno dolg, še posebej, ko mu prištejemo tiste dobrodelne dosežke, ki jih Gogi ustvarja s svojo fundacijo. A prišel je čas za zadnjo tekmo kariere. Za zadnji skok za žogo, zadnjo podajo in zadnji koš. Za zadnji poklon zlatega kapetana, za zadnji korak čez ciljno črto bogate košarkarske kariere osebe, ki je slovenskem, evropskem in svetovnem športu dala in še daje ogromno.

Dogodek ob zaključku veličastne kariere ne sme zaostati za ravnjo vrhunskosti, s katero nas je Goran navduševal zadnji desetletji. Organizatorji zato obljubljajo, da bo I Feel Slovenia Night of the Dragon nepozaben spektakel, poln največjih košarkarskih imen, nepričakovanih presenečenj, še nevidenih novosti ter zabavnih, pozitivnih, dobrodelnih in domiselnih spremljevalnih aktivnosti.

NIGHT OF THE DRAGON BUSINESS TALK

Vrhunski šport in posel na najvišji ravni sta si precej bolj podobna, kot se zdi na prvi pogled – imata namreč veliko skupnih točk. Obe področji zahtevata strast, predanost in nenehno iskanje navdiha ter inovativnosti. V tem duhu se bo v okviru Noči zmaja odvil poslovno-športno-družabni dogodek Night of the Dragon Business Talk, ki bo potekal v Austria Trend Hotelu v petek, 23. avgusta, med 12.00 in 14.00.

DOBRODELNA
GALA VEČERJA

Petek, 23. avgusta 2024

Tekma se začne z ogrevanjem, Gogi je svojo športno pot začel z nogometom, udeleženci poslovilne tekme Gorana Dragića pa bodo sklepno dejanje kariere svojega gostitelja začeli v oblekah in kravatah.

V petek, 23. avgusta, dan preden bodo Goranovi košarkarski prijatelji, same zvezde slovenske in svetovne košarke, pritekli na parket pred stoženskimi tribunami, si bodo noge razgibali na rdeči preprogi. Kot se za slavnostni dogodek, slovo enega največjih športnih asov od igre pod obročema, spodobi, se bo vse skupaj začelo slavnostno.

V Ljubljani, v dvorani kjer se bo dan kasneje odvil Goranov zadnji košarkarski ples, bo na predvečer poslovilnega obračuna potekal dobrodelni gala pred(dogodek). Ob bogatem zabavnem programu bosta izstopala dva vrhunca večera: razdelitev igralcev v ekipi ter dobrodelna dražba.

Po vzoru lige NBA, v kateri je Gogi preživel glavnino svoje bogate kariere, se bodo igralci v ekipi, ki se bosta v soboto, 24. avgusta pomerili na parketu dvorane Stožice, razdelili na petkovem naboru. Izbira ne bo lahka, Dragićeva poslovilna tekma, ki jo organizirata podjetje Spontanzo pod vodstvom Mateja Avanza in Fundacija Goran Dragić, bo namreč v slovensko prestolnico privabila številne vrhunske aktivne in upokojene košarkarje, trenerje, košarkarske delavce in ostale, ki so zaznamovali Gogijevo kariero. Prepričajte se s pogledam na celoten seznam potrjenih udeležencev.

I FEEL SLOVENIA NIGHT OF THE DRAGON
(POSLOVILNA TEKMA)

Sobota, 24. avgusta

Tekme se dobivajo v drugem polčasu, prvenstva se osvajajo v finalu, dogodek ob koncu Dragićeve košarkarske kariere pa bo vrhunec dosegel prav tam, kjer se Gogi počuti najbolj domače, na košarkarskem parketu.

V ljubljanskih Stožicah se v soboto, 24. avgusta, obeta vrhunski športno-zabavni dogodek, ki ga Slovenija še ni doživela. Na zvezdniškem dvoboju v prijateljskem vzdušju bodo na Goranovo čast svoje košarkarske veščine na ogled postavili številni košarkarski velemojstri, ki so ob Gogiju prehodili vsaj del poti od Ilirije do Milwaukee Bucksov.

Celovečerni dogodek bo, ob košarkarskih čarovnijah na parketu, kjer bodo v glavnih vlogah Goranovi košarkarski prijatelji, ponudil tudi obilico zabavnih točk ter inovativnih popestritev. Pozitivno vzdušje v dvorani bo zagotovo temeljilo na zavedanju, da je dogodek dobrodelne narave. Izkupiček bo namenjen programu Olimpijskega komiteja Slovenije in Zveze prijateljev mladine Moste-Polje Botrstvo v športu ter Fundaciji Goran Dragić.

Povpraševanje za obisk I Feel Slovenia Noči zmaja je ogromno, zato si čim prej zagotovite svojo vstopnico. Poslovilno tekmo, kot tudi petkov gala dogodek, si bo mogoče ogledati v neposrednem televizijskem prenosu.