NIGHT OF THE DRAGON BUSINESS TALK

Vrhunski šport in posel na najvišji ravni sta si precej bolj podobna, kot se zdi na prvi pogled – imata namreč veliko skupnih točk. Obe področji zahtevata strast, predanost in nenehno iskanje navdiha ter inovativnosti. V tem duhu se bo v okviru Noči zmaja odvil poslovno-športno-družabni dogodek Night of the Dragon Business Talk, ki bo potekal v Austria Trend Hotelu v petek, 23. avgusta, med 12.00 in 14.00.

Gogijeva košarkarska upokojitev je dogodek velikih razsežnosti, ki združuje najuspešnejša podjetja na slovenskem trgu, ki so podprla Goranovo plemenito humanitarno poslanstvo zbiranja sredstev za pomoč mladim iz socialno ogroženih okolij. Slovo zlatega kapetana bo v slovensko prestolnico privabilo skupino izjemnih posameznikov s področja gospodarstva in športa, ki bodo v Ljubljano pripotovali v počastitev košarkarskega in zasebnega prijatelja Gorana Dragića.

Bogata športna kariera Gorana Dragića je pomembno pripomogla k prepoznavnosti slovenskega športa in košarke ter same Slovenije. Igral je namreč na najprestižnejših košarkarskih parketih ZDA in pustil izjemen pečat pri krepitvi prepoznavnosti Slovenije kot dežele vrhunskih košarkarskih asov ter s ponosom deloval kot eden najbolj vidnih športnih ambasadorjev Slovenije. Svojo zavezo k promociji svoje domovine pa Goran po karieri nadaljuje tudi na poslovnem področju.

S podporo Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje investicij, podjetništva in internacionalizacije (SPIRIT SLOVENIJA) bodo organizatorji Dragićevim gostom ponudili priložnost, da na dogodku Night of the Dragon Business Talk delijo svoje znanje, se mrežijo in izmenjujejo izkušnje.

Prvi panel, Sinergije gospodarstva in športa, bo združil predstavnike največjih sponzorjev dogodka I feel Slovenia Night of the Dragon. Vodilni slovenski podjetniki bodo razpravljali o tem, kako strateška partnerstva in sponzorstva v športu prispevajo k skupnemu uspehu ter delili svoje izkušnje in vpoglede v pomen teh povezav.

V okviru drugega panela, Kariera po karieri, bodo izjemni športniki, domači in tuji košarkarski asi, delili svoje osebne zgodbe o prehodu v drugo kariero. Njihove izkušnje in nasveti bodo zagotovo služili kot navdih vsem, ki se soočajo z izzivi po zaključku aktivne športne poti.

Zaključek dogodka bo zaznamoval pogovor ena na ena z direktorjem projekta I feel Slovenia Night of the Dragon, Matejem Avanzom, ki bo osvetlil pomen sožitja med gospodarstvom in športnimi uspehi ter izzive, ki organizatorje čakajo v prihodnjih 30 urah, ki bodo ločile »business talk« od vrhunca poletja, dobrodelne poslovilne košarkarske tekme pred nabito polnimi tribunami dvorane Stožice. Zanimive pogovore bodo povezovali Igor E. Bergant, Anja Hlača Ferjančič in Aleš Živanovič.

Pomembna nota dogodka je tudi slogan nacionalne kampanje za promocijo slovenskega gospodarstva nacionalnega partnerja Business Talk-a, SPIRIT Slovenija, ki se glasi »I feel Slovenia. Green. Creative. Smart«, s katero so v svet ponesli zgodbo o zelenem, ustvarjalnem in pametnem gospodarstvu Slovenije ter jo učinkovito postavili in zemljevid gospodarsko uspešnih držav. Za Slovenijo, ki v svetovnem merilu velja za pravi športni fenomen, so vrhunski športniki odlični ambasadorji, športni dogodki pa priložnost za korak proti uresničevanju gospodarskih ambicij ter posledično k izkoristku gospodarskega potenciala. Mednarodni poslovni dogodek Business Talk bo tako še eden v vrsti poslovnih srečanj, ki jih SPIRIT Slovenija organizira vzporedno z odmevnimi športnimi dogodki in kaže na integriran ter učinkovit pristop Slovenije k promociji države.