Dobrodelnost

“Lažje je igrati košarko, kot govoriti, zato bomo avgusta najbolj glasni ravno tam – na parketu – z željo zbrati čim več sredstev za dobrodelne namene in se imeti lepo.”
Goran Dragić

DOBRODELNOST

Dvodnevni dobrodelni spektakel ob slovesu priljubljenega Gogija od profesionalne košarkarske kariere je le ena od platform, prek katerih bo Goran Dragić v letu 2024 skupaj z vsemi športnimi in košarkarskimi navdušenci zbiral sredstva za mlade iz ogroženih okolij.

Najprej bosta Fundacija Goran Dragić junija prenovila šesto pametno zunanje košarkarsko igrišče #podamdaigram (po Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Laškem in Murski Soboti je na vrsti Ptuj), julija bo Laško gostilo deseti, jubilejni Košarkarski kamp Goran Dragić v organizaciji Gogijeve fundacije in podjetja Spontanzo, avgusta nas, kot smo zapisali, čaka spektakularni košarkarski dobrodelni spektakel, novembra pa še dobrodelni gala dogodek Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez v sodelovanju s Fundacijo Leona Štuklja in Miroslava Cerarja ter Fundacijo Goran Dragić (na tem dogodku bo na mestu ambasadorja Goran Dragić nasledil Primoža Rogliča).

Na vseh omenjenih dogodkih se bodo zbrana sredstva razdelila med program Botrstvo v športu, katerega nosilec je Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, in Fundacijo Goran Dragić. Vse leto 2024 bo možno Goranove humanitarne projekte podpreti tudi s SMS-ji, poslanimi na številko 1919, in sicer v višini 10 € (ključna beseda: GOGI10) ali 5 € (ključna beseda: GOGI5). Več informacij o donacijah v večjih zneskih lahko najdete na spletni strani programa Botrstvo.

"V dobrodelnem Gogijevem letu bo precej priložnosti za zbiranje sredstev, in sicer od pošiljanja SMS-sporočil, do posebnih dodatnih dogodkov ter številnih dražb. Skupaj z Goranom, soorganizatorji, sponzorji in partnerji si želimo celotno Slovenijo povezati za dober namen, zbrati čim več denarja ter ga nato skupaj z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje transparentno nameniti mladim športnikom in skupinam, ki so tako ali drugače depriviligirane. Že zdaj številni sprašujejo o možnosti dodatnih donacij, saj je Goran Dragić zares neverjetno pozitivna osebnost in močna blagovna znamka in vsi ste vljudno vabljeni k podpori prek SMS-sporočil” je v imenu organizacijske ekipe podjetja Spontanzo, agencij Fabulatorij in Sport Media Focus ter Fundacije Goran Dragić povedal vodja projekta Matej Avanzo.

Play Video